619

BCM גז טבעי
(ברמת ה-100%)

1.2

BCF הפקה ליום

48

מיליון חביות קונדסנט
(ברמת ה-100%)

לוויתן (15%)

מאגר לוויתן התגלה במי הים התיכון בשנת 2010 והוא אחד מתגליות הגז הגדולות והמשמעותיות ביותר במים עמוקים בעולם בעשור הקודם.

חזונם של הגיאולוג הראשי של רציו איתן אייזנברג ושל משפחות לנדאו ורוטלוי לתגליות במים העמוקים של ישראל, הוביל את רציו לבקש את היתר מוקדם “רציו ים” שהתקבל בשנת 2007 ומשתרע על שטח כולל של כ- 2,897 קמ”ר, 130 ק”מ מערבית לחיפה.

בשנת 2008 הצטרפו חברת נובל אנרג’י כמפעילה ושותפויות דלק קידוחים ואבנר להיתר המוקדם, שהפך לרישיונות “עמית”, “רחל”, “ערן”, “דוד” ו- “חנה”.

בסוף שנת 2010 הוכרזה תגלית לוויתן, שלימים מימשה את החזון של מדינת ישראל להגעה לעצמאות אנרגטית. המאגר מכיל, על-פי הערכות בלתי תלויות של חברת NSAI, עתודות ומשאבים מותנים בהיקף של כ- TCF 21.8 גז טבעי וכ-48 מיליון חביות קונדנסט. מדובר בכמות גז אדירה ובזכותה מאגר לוויתן מהווה עוגן למשק האנרגיה המקומי והאזורי ומנוע צמיחה כלכלי משמעותי למדינת ישראל ואזרחיה. המאגר יוכל לספק את צורכי האנרגיה של מדינת ישראל במשך עשורים קדימה בשילוב עם אפשרויות יצוא לשווקים בינלאומיים.

בתחילת שנת 2017 קיבלו רציו ושותפותיה במאגר לוויתן החלטת השקעה בשלב הראשון
(שלב 1א’) לפיתוח מאגר לוויתן בתקציב כולל של כ- 3.75 מיליארד דולר.
פיתוח מאגר לוויתן הינו פרויקט התשתית הפרטי הגדול ביותר שנעשה בישראל אי פעם.
פיתוח המאגר הושלם בסוף שנת 2019, תוך עמידה בלוחות הזמנים וחיסכון של כ- 200 מיליון דולר בתקציב.

שלב 1א’ בתוכנית הפיתוח של מאגר לוויתן כולל ארבע בארות תת-ימיות, שכל אחת מהן יכולה להפיק למעלה מ- 300 מיליון רגל מעוקב ליום (mmcf/d) של  גז טבעי.
הגז הטבעי המופק מהבארות, מובל באמצעות שני צינורות באורך 115 ק״מ לפלטפורמה קבועה הממוקמת כ- 10 ק”מ מהחוף, עם יכולות הפקה של כ- 1.2 מיליארד רגל מעוקב ליום (bcf/d) (כ- 12.4 BCM לשנה).

צנרת הגז מפלטפורמת לוויתן מתחברת באזור חוף דור אל תשתית הולכת הגז הארצית של חברת נתיבי הגז הטבעי לישראל, ומשם מוזרם הגז הטבעי ללקוחות בשוק המקומי, במצרים ובירדן.

הביקוש לגז טבעי בישראל צפוי לגדול משמעותית בעשור הנוכחי

1

המשך צמיחה בביקוש לחשמל

2

הפחתה של השימוש בפחם לייצור חשמל בהתאם להחלטת משרד האנרגיה, השימוש בפחם צפוי להסתיים בשנת 2025

3

מעבר מפעלי תעשייה לשימוש בגז טבעי

4

חדירת הגז הטבעי לסקטור התחבורה

5

הקמת פרוייקטים מיוחדים כגון: מתקני התפלה, חשמול הרכבת, מפעלים מבוססי גז טבעי כחומר גלם עיקרי וכו׳

בין לקוחותינו